Na premiérovom Krajskom salóne v Prešove vystavuje 57 autorov

31.10.2004 Celý región

Spolu 57 autorov so 118 prácami rôznych techník a umeleckých názorov sa predstavuje na premiérovom ročníku Krajského salónu, ktorého vernisáž sa konala 28. o...
Spolu 57 autorov so 118 prácami rôznych techník a umeleckých názorov sa predstavuje na premiérovom ročníku Krajského salónu, ktorého vernisáž sa konala 28. októbra v Šarišskej galérii v Prešove. Ide v poslednom období o najreprezentatívnejšiu prehliadku súčasnej tvorby výtvarníkov Prešovského kraja.

Riaditeľka galérie a komisárka výstavy Marta Hrebíčková konštatovala, že striktne dodržala pravidlá platné pre výstavy v štýle salónu. \"Jediným obmedzením boli priestory galérie, \" poznamenala na margo toho, že nie všetky prihlásené a vybrané diela samotnými autormi mohli aj verejnosti ukázať. V prevažnej miere tvorcovia rôznych vekových kategórii z Prešova, Popradu, Bardejova, Humenného, Sniny, Kežmarku, či Svidníka vystavujú jednu - dve veci zo svojej najnovšej tvorby.
Podľa Hrebíčkovej je prezentácia diel do 12. decembra s príznačným názvom Čo sa doma navarí ... výbornou príležitosťou oboznámiť sa s ideovým a výtvarnotechnickým záberom umelcov pôsobiacich v kraji. Ráta, že ju využijú najmä školy.
Výtvarné salóny majú v Prešove tradíciu, tunajšia galéria ich organizovala v 70-tych a 80-tych rokov minulého storočia. Krajský salón by sa mal konať v pravidelných intervaloch. (jj)
 

Vyberte región